LACTOFERIN GOLD 1.8 30 capsule


Lactoferrin Gold 1.8 suporta si stimuleaza cresterea bacteriilor probiotice benefice, incurajand un sistem digestiv sanatos si mentinerea unei protectii naturale a corpului. Dupa multi ani de cercetari intensive in lactoferina dietetica, o proteina esentiala care se regaseste in mod natural in corpul uman, testarea si dezvoltarea au condus la crearea produsului denumit Lactoferrin Gold 1.8 O tehnologie extensiva de purificare este utilizata in producerea fiecarei capsule care contine 60 mg de lactoferina pura rafinata. Acest prebiotic nu contine lactoza fiind ideal pentru cei care au intoleranta la lactoza sau urmeaza diete restrictive.

Toata lumea stie ca proteina lactica este o puternica hrana naturala, care se pare ca ajuta atletii sa evite o arie larga de boli. De exemplu, poate ajuta atletii sa evite Sindromul Supra Solicitarii (la antrenament OTS), si s-a vazut ca are efecte pozitive asupra multor boli ca si cancer, HIV si reprimarea imunitatii. Pe de alta parte, efectele pozitive ale proteinei asupra imunitatii sunt bine documentate in multe studii cu animale. Combinate cu o crestere a studiilor pe corpul uman, proteina continua sa straluceasca in cercetare, ca o proteina care are o arie larga de folosire pentru atleti, dar si pentru oamenii de rand. Pe langa potentialul beneficiilor pentru sanatate, proteina are o valoare biologica mai ridicata decat orice proteina studiata, fiind in topul vanzarii suplimentilor proteici printre atleti - in special culturisti. Fiecare fractiune gasita in proteina lactica, are proprietati biologice unice. Pana de curand, separarea acestor fractiuni pe scara larga era un proces sau imposibil sau foarte scump, dar tehnologia moderna de filtrare s-a imbunatatit spectaculos in ultimii ani, dand posibilitatea unor companii sa separe una dintre cele mai bioactive proteine: lactoferinul. Multe dintre aceste proteine sunt gasite in cantitati foarte mici in laptele de vaca, in mod normal mai putin de 1%. De exemplu, desi este una din cele mai promitatoare proteine in prevenirea diferitelor boli, imbunatatind imunitatea si ajutand sanatatea, lactoferinul numara aproximativ 0,5-1% sau mai putin din proteina lactica derivata din laptele de vaca. Laptele uman, pe de alta parte, contine pana la 15% lactoferin. In multe proteine lactice de pe piata, lactoferinul este sau inexistent sau aproximativ egal cu cel din laptele de vaca, in caz ca nu se adauga lactoferin aditional.
Ce este Lactoferinul ? Lactoferinul pare sa fie proteina uimitoare, cu efecte documentate antivirale, antimicrobiale si de reglare / crestere a imunitatii, cu potential de utilizare pentru atleti dar si pentru oamenii de rand. Fara indoiala, lactoferinul poate deveni una din componentele alese in tratarea si prevenirea durerilor corpului uman.
Lactoferinul si imunitatea. Aceasta mica fractiune din proteina lactica se pare ca are o arie larga de folosire in sistemele biologice si este considerata prima linie de aparare a sistemului imunitar al corpului uman. Desi gasit si in laptele de vaca, lactoferinul este gasit peste tot in corpul uman, fiind prezent in toate secretiile ce umezesc membranele, cum este saliva, lacrima, secretiile nazale si bronhice, bila hepatica si lichidele pancreatice si este un factor esential in raspunsul sistemului imunitar. Lactoferinul este concentrat in cavitatile unde vine in contact direct cu agentii patogeni (virusii, bacteriile) si omoara sau suprima acesti patogeni prin diferite mecanisme. Exact cum isi exercita lactoferinul functiile sale de reglare si crestere a imunitatii nu este foarte clar. Se crede ca lactoferinul creste actiunea sistemului imunitar atat direct, cat si indirect (pasiv) printr-o arie larga de impulsionari ale sistemului imunitar. Receptorii specifici ai lactoferinului sunt gasiti pe multe celule cheie din sistemul imunitar, cum sunt limfocitele, monocitele si macrofagele, care este stiut ca sunt direct implicate in reglarea suprimarii naturale (NK) a activitatii celulare. Majoritatea cercetarilor indica lactoferinul ca fiind mai mult un modulator al sistemului imunitar decat un simplu stimulator al acestuia.
Lactoferinul - supliment. Studiile publicate, care au examinat utilizarea lactoferinului ca supliment si efectele sale asupra imunitatii, au fost promitatoare. Cercetari folosind numeroase animale (sobolani, oi, porci, pisici) au gasit ca ingerarea lactoferinului are efecte protective directe in reglarea si modularea sistemului imunitar. De exemplu un studiu care a examinat raspunsul imunitar la o endotoxina (lipopolizaharida) cunoscuta ca cea care cauzeaza soc septic sever, s-a aflat ca hranind soarecii cu lactoferin s-a redus spectaculos letalitatea acestei endotoxine, in acelasi timp imbunatatind parametrii de raspuns ai sistemului imunitar. Un studiu cu purcei a gasit ca numai 17% dintre ei au murit cand li s-a dat lactoferin si au fost injectati cu endotoxina escherichia coli, iar 74% au murit fara sa li se dea lactoferin. Aceasta poate fi o descoperire majora, socul septic fiind una dintre cele mai frecvente cauze ale mortii pacientilor de la terapia intensiva si pe locul 13 ca si cauza care duce la moarte in SUA. Doua studii utilizand voluntari, persoane sanatoase, au gasit ca ingerarea de lactoferin derivat din lapte de vaca, a avut efecte pozitive imunoregulatorii, speficife fiecarui individ. Aceasta inseamna ca depinzand de profilul initial al sistemului imunitar al fiecarei persoane, ingerarea de lactoferin a crescut raspunsul sistemului imunitar ducand cercetatorii la concluzia: "datele sugereaza ca lactoferinul din lapte de vaca, poate fi aplicat in clinici si spitale, pentru a imbunatatii starea sistemului imunitar al pacientilor”. Un studiu similar, utilizand 10 persoane care au ingerat lactoferin, conclude: "aceste rezultate sugereaza ca administrarea de lactoferin poate influenta activarea primara a sistemului de aparare".
Lactoferinul si tractul intestinal. Lactoferinul pare sa fie mai ales important in sanatatea si functionarea tractului intestinal si s-a aflat ca reduce foarte mult inflamatia sistemica si intestinala in conditiile unor boli intestinale cronice. Animale supuse la o varietate de patogeni cunoscuti in cauzarea inflamatiilor sistemice si intestinale si a altor deteriorari, au aratat o rezistenta mult mai mare cand li s-a administrat lactoferin. Tractul gastrointestinal trebuie vazut ca un sistem ecologic, in care exista o balanta intre flora bacteriana buna si cea daunatoare. O crestere a bacteriilor daunatoare in tractul intestinal este cunoscut ca duce la o arie larga de probleme severe, care duc la intrarea unui numar foarte mare de mediatori pro-inflamatori, care cauzeaza probleme in intreg organismul. Cand a fost dat animalelor adulte si copiilor, lactoferinul a dus la cresterea spectaculoasa a microflorei sanatoase, cum este bifidus, in timp ce numarul bacteriilor daunatoare, precum streptococ, clostridium, a scazut. Aceasta duce la o flora intestinala sanatoasa, esentiala pentru o sanatate optima, imunitate si rezistenta la boli.
Lactoferinul - efecte antivirale. S-a descoperit ca lactoferinul inhiba direct mai multi virusi. Lactoferinul inhiba virusii prin legarea de receptorii virali, prevenind astfel virusul sa infecteze celulele sanatoase. De exemplu, in vitro, studiile au gasit lactoferinul strans legat de spirala V3 a receptorului gp120 pe HIV-1 si HIV-2, rezultand inhibarea fuziunii virus -celula si intrarea virusului in celule. Aditional, lactoferinul omoara sau inhiba virusii prin cresterea raspunsului sistemului imunitar la invazia virala.
Este interesant de notat ca exista o deficienta sistematica de lactoferin la persoanele infectate cu HIV. Un studiu, care a examinat 22 de pacienti asimptomatici si 45 de pacienti simptomatici cu HIV, comparat cu 30 controale sanatoase, a gasit ca nivelul de lactoferin este scazut la pacientii infectati cu HIV-1, corelat cu progresia bolii. Alt studiu, a gasit ca lipsa lactoferinului gasit in cavitatile orale, corelat cu frecventa infectiilor in aceste parti, este adesea intalnita la pacientii cu SIDA. S-a gasit, de asemenea, ca lactoferinul are efecte antivirale puternice impotriva replicatiei celulelor virusului HIV si ale cytomegalovirus (CMV) in cateva studii in vitro, fara efecte citopatice sapra celulelor sanatoase. Aditional, alte studii au gasit ca lactoferinul inhiba ca "herpes simplex tipul 1" sa infecteze alte celule sanatoase. Probabil prin prevenirea atacului viral asupra celulelor sanatoase, prin blocarea proteinelor virale si interactiunile imunitare directe cu celulele (NK) -limfocite, fagocite, se crede ca importanta lactoferinului in infectiile virale este garantia cercetarilor viitoare.
Lactoferinul - efecte antimicrobiale. Cel mai cunoscut rol al lactoferinului este, probabil, ca proteina ce leaga fierul. Este cunoscut ca hololactoferin, in forma sa ce leaga fierul si apolactoferin, in forma sa care epuizeaza fierul. Studiile au gasit ca, apolactoferinul este forma care are cel mai puternic efect ca agent antimicrobial. Direct legat de cele mentionate anterior si anume, suprimarea unor bacterii intestinale care degradeaza sanatatea, lactoferinul este un puternic agent antimicrobial, capabil sa inhibe o arie larga de bacterii patogene si alti microbi. Mecanismul consta in abilitatea lactoferinului de a lega fier, cunoscut fiind ca are o mare afinitate pentru acest metal. Multe bacterii patogene au nevoie de o rezerva de fier liber pentru a se multiplica, in prezenta lactoferinului sunt inhibate sau distruse. Un studiu a privit lactoferinul ca un "antibiotic natural" si au descoperit ca lactoferinul atat in vitro, cat si in vivo, inhiba puternic bacteria heliobactic pylori. Au stabilit: este concludent ca lactoferinul din lapte de vaca are activitate antimicrobial semnificativa, impotriva speciilor de heliobacter, atat in vitro cat si in vivo.
Lactoferinul - antioxidant. Lactoferinul este un antioxidant care difuzeaza fierul liber in particule, ajutand prevenirea unor reactii necontrolate, bazate pe fier, ale radicalilor liberi, astfel, prevenind anumite celule de la oxidare. Oricum, sunt momente cand este nevoie de fier ca parte a sistemului controlat de generare a oxigenului, in conditiile unui pH redus. Cateva studii sugereaza ca lactoferinul reduce stresul oxidativ. Boli precum cancerul, bolile de inima, SIDA, sunt strans legate se stresul oxidativ sau ca factor cauzator sau in progresia bolii sau a sindromului.
Lactoferinul - proprietati conoscute. In ultimii ani a devenit clar ca anumite proteine si peptide au activitati biologice specifice. Au fost identificate fractiuni de proteine, cum este lactoferinul, care are proprietati bioactive la concentratie mica. Proprietatile lactoferinului pot fi cumulate dupa cum urmeaza:
-Are proprietati antibacteriale si antivirale;
-Previne dezvoltarea organismelor patogene la nivelul intestinelor;
-Stimuleaza sistemul imunitar;
-Regleaza metabolismul fierului;
-Controleaza deteriorarea celulelor sau a tesutului (deteriorari ce pot aparea ca rezultat al imbatranirii acestora);
-Previne oxidarea prin legarea fierului.
Lactoferinul si sanatatea.  Lactoferinul joaca un rol in actiunea sistemului imunitar uman, ce protejeaza corpul uman de infectii. Mecanismul poate fi direct, prin activitatea bacteriostatica si bactericida sau indirect, prin activarea unor serii complexe de reactii, care duc la un raspuns protectiv al sistemului imunitar dupa infectie. S-a speculat ca, lactoferinul are functie in sistemul primar de aparare impotriva invadarii organismelor patogene, privandu-le fe fierul (Fe) de care au nevoie pentru a se dezvolta. Activitatea antibacteriala a fost observata si confirmata repetat. Ca agent bacteriostat (rezultatul privarii de fier) sau bactericid (efect direct pe membranele microbiale), lactoferinul controleaza activitatea microbiana a unor organisme, precum: salmonela, staphilococus, listeria si candida. Prin prevenirea cresterii bacteriilor daunatoare, lactoferinul asista in dezvoltarea unei balante echilibrate a florei intestinale.
Lactoferinul si fierul. Lactoferinul leaga foarte bine fierul, este o ptoteina din lapte ce activeaza ca un transportator de fier sau ca o molecula de baleiaj (controleaza activitatea fierului). Permite folosirea optima a fierului, prin livrarea lui acolo unde apar deficiente si controleaza formatiunile de fier catalizat ale celulelor daunatoare de radicali liberi.
Lactoferinul si prevenirea radicalilor liberi. Lactoferinul este un antioxidant natural. Radicalii liberi sunt cunoscuti ca declanseaza anumite reactii in lant (procese de oxidare) care pot dauna membranelor celulelor, codului lor genetic (AND) si sistemului de aparare, facand astfel corpul mai sensibil la cancer, procese de imbatranire si boli de inima.
Lactoferinul si anemia. Deficienta de fier si anemia sunt unele dintre cele mai comune si des intalnite dezechilibre nutritionale, afectand mai bine de jumatate din persoanele globului. Pe langa slaba captare a fierului, numerosi factori sunt cunoscuti ca contribuie la aceasta afectare in procent mare, factori precum: sarcina, cresterea rapida, exercitii intensive regulate, anumite obiceiuri alimentare (dietele vegetariene) si consumul de alcool. Lactoferinul are o foarte mare afinitate pentru fier si are capacitates de a lega fierul. Lactoferinul e capabil sa intensifice absorbtia si de aceea imbunatateste starea fierului si ajuta la protejarea impotriva deficientei de fier. Lactoferinul transforma fierul liber in complecsi de fier, crescand astfel solubilitatea si facilitand transportul intr-un mod foarte eficient, care are ca rezultat cresterea disponibilitatii fierului pentru absorbtie.
Alte proprietati binefacatoare. Multumita tuturor acestor proprietati, lactoferinul poate fi vazut ca un ingredient natural de promovare a sanatatii. Are aplicatii in formula initiala, in suplimente pentru sanatate, cosmetice, produse de ingrijire ingerate pe cale orala, hrana pentru animale. De asemenea poate imbunatatii durata de viata a produselor. Prin legarea fierului, se reduc efectele negative ale fortificarii fierului, ca de exemplu: pierderea gustului, decolorarea si oxidarea grasimii.
Lactoferina reduce grasimea viscerala (abdominala) - 2 august 2010 - Robert A. Wascher,
Sursa: ://EzineArticles.com/4907397
Grasimea viscerala a condus intotdeauna la boli cardiovasculare, diabet, boli de ficat, atrita, cancer, calculi biliari, reflux grastroesofagian si multe alte boli grave.
Un studiu recent publicat de Jurnalul de Nutritie Britanic dezvaluie identificarea unui supliment alimentar cu efecte spectaculoase in lupta cu grasimile viscerale. Este vorba despre LACTOFERINA care se gaseste in cantitati abundente in colostrum si in laptele celor mai multe mamifere, inclusiv la om.
LACTOFERINA actioneaza mai intai ca un puternic agent antibacterian si antifungal, contribuind la protejarea de infectii a copiilor sugari. Cercetarile recente confirma efectele benefice ale lactoferinei in metabolismul grasimilor viscerale care se acumuleaza in zona abdominala si care sunt in stransa legatura cu inflamatiile generalizate din organism cand vine vorba de afectiuni cardiovasculare si cancer.
In cadrul acestui studiu clinic de 8 saptamani, 26 de barbati si femei supraponderali au consumat suplimente zilnice de lactoferina (300 mg pe zi) si pilula placebo (zahar). Dupa cele 2 luni, subiectii au fost reevaluati cat priveste grasimea subcutanta precum si cea viscerala. S-a constatat, in cazul celor care au consumat lactoferina spre deosebire de cei carora li s-a adiminstrat pilula placebo, o scadere semnificativa a grasimii viscerale precum si a masei corporale. Dr. Wascher este un chirurg oncolog, profesor de chirurgie, cercetator si consultant in oncologie si un autor care publicat pe scara larga.